dinsdag 19 juli 2011

Programma Zomercarnaval Rotterdam 29,30 juli 2011

Latijns-Amerikaanse passie aan de Maas
Het Zomercarnaval is met jaarlijks bijna 1.000.000 bezoekers één van de grootste festivals van Nederland. Elk jaar komen de Rotterdamse straten tot leven met Latijns-Amerikaanse geluiden en geuren. Dit kleurrijke en muzikale evenement is afgeleid van het carnaval in Zuid-Amerika en is een smeltkroes van verschillende culturen en muzicale genres. Je kunt meeswingen op de Caribische muziek en tijdens de afsluitende Straatparade geven 2300 dansers uit 23 verschillende landen een daverende show!
Zomercarnaval Queen verkiezing Rotterdam
Het Zomercarnaval begint eigenlijk al een week voor de straatparade met de officiële verkiezing van de Queen. Een jury en het publiek kiezen deze Koningin van het Zomercarnaval uit een aantal kandidaten van Carnavalsgroepen. De Queen moet vooral een mooie uitstraling hebben, een goede kennis hebben van cultuur en natuurlijk ook supergoed kunnen dansen. De Queen Zomercarnaval krijgt een prominente plaats in de straatparade op het hoofdevenement op zaterdag en is daarna een jaar lang ambassadrice van het festival zijn.
Battle of Drums zomercarnaval Rotterdam
Op de vrijdagavond voor de straatparade strijden een aantal brassbands tegen elkaar in de Battle of Drums. De brass bands vertrekken vanaf verschillende locaties in Rotterdam, om later een gezamenlijke show weg te geven op de Coolsingel. De winnaars mogen zich de officiële Zomercarnaval brassband noemen en nemen op zaterdag mee aan de straatparade!
Straatparade zomercarnaval Rotterdam
De straatparade wordt op zaterdag gehouden en laat een bonte stoet zien van brassbands en duizenden dansers, die swingend en zingend door de straten van Rotterdam trekken. De muiek wordt gespeeld vanaf grote vrachtwagens, zodat werkelijk niemand dit festijn over het hoofd kan zien. Op vrijdag en zaterdagavond zijn er tot laat in de avond twee podia met live muziek en Latin DJ’s (Live on Stage) op de Coolsingel en op het Churchillplein.
Tropisch eten en drinken
Naast muziek en dans kun je op het Zomercarnaval genieten van tropische hapjes en drankjes uit het Caribische gebied. Op de Coolsingel, de hoofdader van Rotterdam, zijn honderden eetkraampjes te vinden met tropisch eten en cocktails. Probeer eens Roti of een Bara bij één van de vele kraampjes! Kortom, je hoeft naar Rio de Janeiro te vliegen om van opzwepend carnaval te genieten: kom gewoon naar het Zomercarnaval in Rotterdam en beleef een echt Latijns Amerikaans weekend. 
Ook weer Zomercarnaval in 2011
Het was een tijdje onduidelijk vanwege het afhaken van de hoofdsponsor Ortel, maar ook dit jaar gaat het Zomercanaval gaat gewoon door, dit keer gesponsord door Fernandes!

Programma zomercarnaval 2011 klik hier!

Check de videos van het Fernandes Zomercarnaval Rotterdam 2011 op The Latin Promotor Blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten