dinsdag 19 juli 2011

Programma Antilliaanse Feesten 2011 op 12 en 13 augustus

DON OMAR
Don Omar is een van de eerste echte supersterren uit de reggaeton, een relatief nieuw muziekgenre uit Latijns-Amerika. In 2003 breekt hij internationaal door met “Dale don Dale”. Daarna volgen grote successen als “Salio el Sol”, “Angelito” en “Conteo”. Zijn muziek wordt gebruikt als soundtrack voor de bekende Hollywoodfilm “Fast & Furious”, waarin hij zelf de rol van Rico vertolkt. Don Omar is ‘the Godfather’ van de hedendaagse latin pop. Op Youtube haalt één video van zijn hit “Danza Kuduro” 160 miljoen views! Een fenomeen, exclusief in Hoogstraten”.
YURI BUENAVENTURAsalsa topper uit Buenaventura, Colombia die in Frankrijk een monsterhit scoorde in ‘96 met Jacques Brel’s “Ne me quitte pas”.
Myspace Yuri Buenaventura
ROY CAPE
Soca peetvader uit Port of Spain, Trinidad, die nog steeds aan de weg timmert. Destra Garcia startte haar carrière in zijn orkest. Rita Jones en Dexter Stewart zijn nu de zangers van dienst.
QUEEN IFRICA & TONY REBEL, reggae uit Kingston, Jamaica.
Queen Ifrica is de dochter van ska legend Derrick Morgan (AF 1991!!)
Myspace Queen Ifrica
REBELS BAND, 
socaband uit het piepkleine eilandje St Eustatius, komen terug na hun legendarische after AFpartyshow
PUNKY DONCH, groep uit NL/Antillen/Suriname met een eigen sound, een mix van reggae en zouk, even origineel als hun catchy naam.



Het juiste programma-schema krijg je zeer binnenkort via newsletter en website.

Op de camping openen we donderdag met CACHE ROYALE (die avond ook Jandino Asporaat) op vrijdag PRESTIGE



en op zaterdag breken we eens met de traditie en programmeren we een soca-band waarvan we je de naam nog even onthouden!


MACHEL MONTANO

De allergrootste soca-artiest (uiteraard uit Trinidad) komt opnieuw naar Hoogstraten. Begin dit jaar bevestigde hij zijn sterrenstatus door in zijn thuisland de International Soca Monarch wedstrijd - beter als bekend als de ‘Superbowl of Soca Music’ - op zijn naam de schrijven. Montano is nu dus officiëel de ‘king of soca’... wij voorzien alvast een vorstelijke ontvangst!

FALLY IPUPA

De meeste Caribische muziekstijlen behoren tot de muziek van de Afrikaanse diaspora... de roots van de Antilliaanse Feesten liggen dus zeker ook in Afrika. De jonge Congolees Fally Ipupa vermengt soukous en traditionele stijlen (zoals rumba & african style) met moderne invloeden. In 2006 brak hij door met “Droit Chemin” en in enkele jaren tijd groeide hij uit tot hét icoon van de nieuwe generatie Afrikaanse artiesten. Van zijn meest recente album “Arsenal De Belles Melodies” gingen er reeds 100.000 exemplaren over de toonbank, waarvan 40.000 in de eerste week. Met deze astronomische verkoopcijfers brak hij alle records voor een Congolese artiest. Zijn optreden in Hoogstraten wordt zijn Benelux-première.

MANOLÍN "EL MÉDICO DE LA SALSA"

De 'dokter van de salsa' hing kort na zijn medische studies de stethoscoop aan de haak en ging op tour... vandaag, zo’n 20 jaar later, is hij een van de grootste salsa-sterren in zijn thuisland Cuba. Zijn grootste hit “La Bola” stond meer dan een jaar lang onafgebroken in de Cubaanse hitparade.

ALEX BUENO

De Dominicaanse merengue-zanger is al meer dan dertig jaar een begrip in de latin wereld. In 1998 veroverde hij met zijn allereerste bachata-album “Bachata A Su Tiempo” de Amerikaanse markt: het begin van de ontvoogding van dit typische Dominicaanse muziekgenre.

EN VERDER...

CHOC QUIB TOWN (latin hiphop uit Colombia)
SILVIO MORA (merengue uit de Dominicaanse Republiek)
KUENTA Y TAMBÚ (tambú uit Curaçao)
SONAMBULO (latin rock uit Costa Rica)
LOS VECINOS (cumbia fusion uit Ecuador)
LA PINATA (ska fusion uit Ecuador)
SOLO DOS (latin hiphop uit Zwitserland)

NEDERLANDS-ANTILLIAANSE COMEDIAN JANDINO OPENT DE CAMPING

De roemruchte camping opent op donderdag 11 augustus. ‘s Avonds verwelkomt onder andere Jandino onze festivalbezoekers met een unieke stand-up comedy show.


More info:
www.antilliaansefeesten.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten