woensdag 9 mei 2012

Programma Antilliaanse Feesten 2012 (De eerste namen van 30 jaar Antilliaanse Feesten 2012)



Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2012 zijn de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten aan de 30ste editie toe. Hoe ze dat vieren? Door net als ieder jaar het onderste uit de kan te halen voor een ijzersterk programma. Dit zijn de eerste namen voor 2012...



'El Principe de la Salsa' – LUIS ENRIQUE – SALSA UIT USA/NICARAGUA
Luis Enrique werd geboren in Nicaragua, maar emigreerde naar de USA in 1978. Hij maakte naam in de jaren 1990 als pionier van de romantische 'salsa sensual' en plaveide zo de weg voor zangers als Victor Manuel en Marc Anthony. Zijn allergrootste succes kende hij een decennium later met het album Ciclos (2009), geproduceerd door Sergio George. De single Yo No Se Mañana werd een grote hit in heel Latijns Amerika.
 
'Terugkeer' van Aventura naar Hoogstraten – HENRY SANTOS (AVENTURA) – BACHATA UIT USA
Het New Yorkse Aventura maakte van bachata een mainstream genre. In 2002 scoorden ze met Obsesión een wereldwijde hit. Na enkele turbulente jaren gingen de bandleden in 2009 elk hun eigen weg. Lead singers (en neven) Romeo en Henry Santos bouwden snel een succesvolle solo-carrière uit. Acht jaar na de wervelende passage van Aventura op de Antilliaanse Feesten (2004) komt Henry Santos terug naar Hoogstraten. Zijn vele vrouwelijke fans raken nu reeds in extase… onze oordopjes liggen klaar!
 
DESTRA – SOCA UIT TRINIDAD EN TOBAGO
Destra Garcia is de onbetwiste 'Queen of Soca'. Haar eerste stappen zetten ze in het orkest van Roy Cape, waarna ze sterzangeres werd bij de groep Atlantic en zo meteen ook haar solo-carrière lanceerde. Geen vrouwelijke zangeres ter wereld die haar publiek zo in haar macht heeft en op de knieën dwingt… Madonna eat your hart out!
 
CARIMI – COMPAS UIT USA/HAITI
Carlo Vieux, Richard Cavé en Michael Guirand vormden CaRiMi in 2001. Hun eerste single Ayity Bang Bang was een gigantische hit. Dankzij hun nieuwe geluid werden ze snel de leading band in de compas-muziek, de pop uit Haïti. Op 12 januari 2010, de dag van de katastrofale aardbeving, ontsnapte de groep aan de dood in Port-au-Prince. Carimi stelt in Hoogstraten het laatste album Buzz voor.
 
TONY DIZE – REGGAETON UIT USA/PUERTO RICO
Deze sweet-voiced singer werd bekend door zijn samenwerking met Wisin y Yandel, wat resulteerde in een eerste soloplaat La Melodia De La Calle (2008). Nadien volgden samenwerkingen met onder andere Don Omar en Ken-Y.
 
COCO BAND – MERENGUE UIT DE DOMINICAANSE REPUBLIEK
Al sinds de jaren 1990 is Coco Band een van de populairste merengue-bands in de Dominicaanse Republiek. Zanger Pochi Familia staat nog steeds voor rechttoe rechtaan merengue, zoals we die kennen van hits als La Faldita en La Flaca.
 
MORGAN HERITAGE – REGGAE UIT JAMAICA
Vijf kinderen (oorspronkelijk zelfs acht) van reggae-zanger Denroy Morgan vormen samen Morgan Heritage. In 1992 werden ze ontdekt op het Reggae Sunsplash Festival in Montego Bay. Hun album More Teachings kreeg internationale erkenning. Hun reggae wordt sterk beïnvloed door hip hop, R&B en rock.
 
CELSO PIÑA – CUMBIA UIT MEXICO
'El Reblede del Acordéon'… zo luidt z’n bijnaam. Met zijn losgeslagen stijl moet Celso Piña zowat de Mexicaanse tegenhanger van cumbia-pionier Alfredo Gutierrez zijn. Hij vertaalt de traditionele, rauwe cumbia naar de 21ste eeuw door samenwerkingen met locale latin rock bands, waarbij de accordeon sound en het typische ritme blijven domineren.
 
LOCOMONDO – REGGAE/SKA UIT GRIEKENLAND
Locomondo biedt het perfecte tegengif voor alle negativiteit rond hun thuisland Griekenland. Zanger Markos Koumaris heeft het allemaal: charisma, een stem, heerlijke songs, een gitaar én een bouzouki… en uiteraard dreadlocks! Een buitenbeentje op ons podium… en straks misschien dé verrassing van het festival?
 
KOLA LOKA – CUBATON UIT CUBA
Cubaton is de Cubaanse versie van de reggaeton. Kola Loka verrijkt dit genre met reggae, cumbia, merengue en soca. In hun vaak komische teksten worden sociale thema’s aangekaart. Deze lokale helden zijn momenteel heel erg hot en razend populair bij de Cubaanse jeugd.
 
BELLA MONDO – SOUKOUS/REGGAE /COMPAS UIT IVOORKUST
Deze Afrikaanse band telt tien jonge vrouwen en brengt originele dansmuziek met sterke invloeden van soukous, reggae en compas. De groep trok de aandacht met het nummer Africa: een prachtige versie van Ansanm Ansanm, een nummer uit 1980 van de Haïtiaanse Band DP Express. We heten deze dames een heel warm welkom op hun eerste grote Europese podium.
 
De voorverkoop van het festival is gestart op 1 mei:
 
- e-tickets via de festival-website*
- in België in alle Fnac vestigingen
- in Nederland via Ticket Service Nederland
- in Hoogstraten in de KBC vestigingen en in café De Gelmel
 
* Net als vorige jaren kunnen ook consumptiebons met korting worden aangekocht via de festival-website.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten