zondag 22 augustus 2010

Man dood na schietpartij bij Rio aan de Rijn in Arnhem

 ARNHEM - Een schietincident gisteren tijdens het feest Rio aan de Rijn op de markt van Arnhem heeft aan één man het leven gekost. Tijdens het feest werden drie mensen neergeschoten. De schutter zou met een pistool het publiek ingelopen zijn en gericht geschoten hebben op een man. Daarna raakte hij nog twee anderen. De politie heeft inmiddels twee personen aangehouden.








Even na zeven uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn. Ter plaatse troffen agenten drie gewonden aan. Die werden voor medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de gewonden overleed kort daarop.


Kort na het incident kon de politie twee verdachten aanhouden, een 29-jarige man uit Duiven en een 32-jarige man uit Arnhem. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Wat de toedracht van het incident was, is op dit moment nog onduidelijk.

Afrekening

Volgens een woordvoerder van de organisatie raakten twee mannen en een vrouw gewond door kogels. De vrouw werd in een been geraakt door een verdwaalde kogel. Zij is intussen al ontslagen uit het ziekenhuis. Er ligt momenteel nog een mannelijk slachtoffer in het ziekenhuis. Over zijn toestand kon de woordvoerder niets zeggen.

Naar zijn idee ging het om een afrekening, omdat de schutter een van de mannen van dichtbij neerschoot en daarna het handvuurwapen achter zijn broekriem stopte en wegliep. Hij kwam echter niet ver, na nog geen 100 meter werd hij gearresteerd.












Video by omroep gelderland.








Paniek

Door de luide knallen van het schieten, brak er paniek uit op het feestplein, waar veel mensen met kinderen aanwezig waren. Daarbij raakte niemand gewond. Het veiligheidsplan werkte goed, de politie reageerde adequaat en maakte het plein meteen leeg, aldus de woordvoerder van de organisatie. Volgens de politie viel het niet mee om het plein na het incident te ontruimen. Zij moest mensen met enige drang bewegen weg te gaan.

De woordvoerder van de organisatie vindt het verschrikkelijk dat de jubileumeditie van Rio aan de Rijn zo eindigt. Het evenement vierde dit jaar zijn 10-jarig bestaan. ,,Alle vooroordelen waar we jaren tegen gevochten hebben, komen nu weer los.'' Vorig jaar was er ook een schietpartij op de avond van het festival. Toen raakte een man gewond toen hij werd neergeschoten in de stad. Volgens de organisator had die schietpartij niets met het festival van doen.

De politie roept getuigen op zich te melden. (ANP/NOVUM/AHA/DHE AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten