donderdag 13 mei 2010

Steeds minder animo voor Salsafeesten


De foto’s van de latinnetfotografen tonen het overduidelijk aan… er gaan steeds minder salsero’s naar de dansfeesten! Alleen nog van een vaste kern bezoekers zijn de ‘gedigitaliseerde lichamen’ te vinden op de site van latinnet. Deze trend doet zich niet alleen in het noorden voor. Een voorbeeld is ook te vinden in Amsterdam en Rotterdam, waar onlangs Cantinero failliet ging.




De vele salsascholen in Groningen hebben nog niet te klagen over het aantal cursisten. Maar op de salsafeesten neemt het aantal bezoekers af. Een reden daarvoor is moeilijk aan te geven. Vinden beginnend cursisten de drempel te hoog? Zijn ze bang dat ze als ‘muurbloempjes’ aan de kant blijven zitten? Zijn de toegangsprijzen van soms wel € 15 per avond te hoog en blijven de cursisten daarom weg? Of beginnen de feesten te laat en hebben de mensen geen zin meer hebben om dan nog de deur uit te gaan?



Sommige dansschoolleraren bedenken creatieve en inventieve oplossingen. Zo kon er onlangs bij SalsaRoy gefeest worden in aanwezigheid van een echte danscoach, die basisdansers – alleen als ze dat wilden – de nodige techniek bijbracht. In het Platformtheater kun je op de woensdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur gratis naar binnen. Daarna kost het € 3.



Veel feesten beginnen met een gratis workshop, waarvoor je je vaak niet eens meer van tevoren hoeft aan te melden, mits je maar met een danspartner komt.





Jammer… dat al die maatregelen nodig zijn om de salsafeesten te promoten. Wat is er nu leuker dan samen met de mensen uit je dansles naar een feest te gaan? Dat is dé manier om nieuwe vrienden en/of vriendinnen te leren kennen én om het geleerde in de praktijk te brengen!





BY

Desperate salsa chica www.latinnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten